Log in to reply

Game crashes. Too many car addons?

  • Hey guys. So I have about 50 + car mods installed. I have no issue what' so ever loading each car individually and driving it around. As soon as I install a new car I save it in a menyoo map to make a car show saved with all my addons. It gets a bit laggy since I don't have the best pc but sometimes it will load all the cars and I can look at each one, take pics etc but then a lot of times my game crashes when I Load the map and then then start moving around as I usually would. Anyone have any ideas ?

  • @Willief23 unfortunately that didn't work, I used the highest from the old version and still crashed on the first try. It really pisses me off because it works a few times in a row and sometimes it crashes 20 times in a row.

  • @westcoastsosa you tried all the folders or just the highest which was folder 6 and up? because i would start at around folder 4 and work my way up.

  • @Willief23 I tried them:( it's like it crashes when trying to load a certain car or item of one of the cars and I have no idea what it could be. My guess would be a maybach which I think has 900k poly

  • @westcoastsosa load each car 1 by 1. When the game crashes write down which model car it crashed on. Reload the game again and spawn the last car that crashed. If it crashes again then that car model is corrupted or needs vehiclelayouts.meta info added for that car. If a car spawns but crashes the sec you open the door its because its either missing its handling.meta info or needs vehiclelayouts.meta info added.

  • @Willief23 that's the thing tho each car loads fine by themselves it only crashes when I have all 50+ spawned so closely together

  • @Willief23 I decided to run thru all my cars again and I ran into 3 problems. I have a car mod in the street blazer. Its a high poly atv model, the thing is it works 9/10 no crashing or anything but last night when I was trying to find the issue I spawned it after spawning and deleting about 20 cars before, and I got a ERR_MEM_FILL_PACK_01 or something along those lines and my game crashed. Then the game crashed with another motorcycle replacement for the manchez and a replacement of the BF injection.

    EDIT: Ok those 3 were definitely the problem. My map loads fine now. But still the crash isn't consistent, it will crash only sometimes? links to the models if it helps

    Street Blazer: https://www.gta5-mods.com/vehicles/2009-suzuki-ltr-450-white
    Manchez: https://www.gta5-mods.com/vehicles/2015-yamaha-yz450f-fluor-graphics
    BF Injection: https://www.gta5-mods.com/vehicles/buggy-baja-beta

Log in to reply

Looks like your connection to GTA5-Mods.com Forums was lost, please wait while we try to reconnect.