Log in to reply
 

Issues with House building and LODS



  • Im making a house and im at 500 -700 objects but my fps is dropping at a a drastic rate !
    from 70 fps to 25-20 at times . is this because of a lack of LODs or what ? If so , can someone help me out ? thank you!



  • I would recommend getting this - https://www.gta5-mods.com/tools/mapeditor-2-ymap-converter

    Once you notice fps drops, make sure everything is in its final positions and convert to ymap. Ymap is GTAV's native map file type and you fps will return to normal. You will max out though at about 2400-2500 props even if you've edited your gameconfig.xml so keep that in mind.



  • @RVGOD said in Issues with House building and LODS:

    Im making a house and im at 500 -700 objects but my fps is dropping at a a drastic rate !
    from 70 fps to 25-20 at times . is this because of a lack of LODs or what ? If so , can someone help me out ? thank you!

    I noticed the same thing in a build of mine. Even bought a GTX 1080 Ti, back when, thinking it would speed my game up. It didn't.

    Since I built that huge mansion myself, with a custom props library of my own as well, I have full control over the ymap, and all its pertinent settings, like LOD distance, etc. So, even when setting these things to minimum, it made no difference: FPS simply drops when I even come near the build.

    It would appear the number of drawcalls is either simply too big for my... CPU to handle (not GPU), and I have an i7 6700K, or the game is simply badly optimized for such conditions.


Log in to reply
 

Looks like your connection to GTA5-Mods.com Forums was lost, please wait while we try to reconnect.