Log in to reply
 

Game is crashing after driving a modded car for 3 minutes.



  • I can't insert any links because it flags my post as a spam then, sorry!
    Game version 1.0.2245.0 (epic games)
    PC specs:
    GT1030 2gb gddr5
    16gb ram 3200mhz
    Intel Pentium gold G5400
    (never had any troubles with running gta, it's working in 50fps with graphical mods. GPU temp is at 50C, so it's fine)

    Ok so i have a very unusual issue related to this mod:

    Pegassi Osiris r roadster mod(purple osiris on the thumbnail)

    So i added it and at first glance everything seemed fine, car had tuning, spawned like every other car etc...but, there is a very weird issue with it. After 3 minutes (+/-, sometimes it happens after just 20 seconds) my game just turns off. Keep in my mind that this is the only mod causing such problem. No idea why, i asked the creator for help and he provided it (big thumbs up for him), but sadly it didn't work. We both have no idea why is that happening. I asked other people if it happens to them and they said no. Today i installed the said osiris mod on a clean version of gta (only with essentials such as scripthook) and it worked fine but after i installed this mod:

    Vanillaworks extended pack

    osiris r started crashing my game again. Other people don't have any troubles with running both of these mods at the same time. So here is my question: what's going on and why is this happening?



  • @Sirocc Could be a conflicting modkit id. What other mods do you have aside from the Osiris R and VWE?



  • @WGotch07 lots of them. Mostly for lore friendly cars, but afaik it's not a modkit id conflict, because i can customise the car normally. Unless it's some other sort of id conflict.



  • @Sirocc said in Game is crashing after driving a modded car for 3 minutes.:

    I can't insert any links because it flags my post as a spam then, sorry!
    Game version 1.0.2245.0 (epic games)
    PC specs:
    GT1030 2gb gddr5
    16gb ram 3200mhz
    Intel Pentium gold G5400
    (never had any troubles with running gta, it's working in 50fps with graphical mods. GPU temp is at 50C, so it's fine)

    Ok so i have a very unusual issue related to this mod:

    Pegassi Osiris r roadster mod(purple osiris on the thumbnail)

    So i added it and at first glance everything seemed fine, car had tuning, spawned like every other car etc...but, there is a very weird issue with it. After 3 minutes (+/-, sometimes it happens after just 20 seconds) my game just turns off. Keep in my mind that this is the only mod causing such problem. No idea why, i asked the creator for help and he provided it (big thumbs up for him), but sadly it didn't work. We both have no idea why is that happening. I asked other people if it happens to them and they said no. Today i installed the said osiris mod on a clean version of gta (only with essentials such as scripthook) and it worked fine but after i installed this mod:

    Vanillaworks extended pack

    osiris r started crashing my game again. Other people don't have any troubles with running both of these mods at the same time. So here is my question: what's going on and why is this happening?

    Like you said each mod runs fine stand alone so there is something between the Vanilla Extended Pak and the Osiris that are not playing nice when working together. I know from my experience some models are not properly converted and or with poor LODs caused my game to crash. Also some mods can be outdated and cause crashes as well. I can see the Osiris is fairly new so I doubt it is outdated. Have you looked to see if people are asking for updates on the Extended Pack?
    I haven't been modding GTA long but my advice would be, make a backup of your mods folder and to go into the Handling / Vehicles metas and modkits of those addons to see if any of them would conflict with each other. Delete the conflicting line and run the game to see if it will crash. Essentially your going to have to weed it out as the cause can within those files. Or.. have you tried another separate addon car to test the Extended Pack playing nice with that car? If so then yeah it will come down to going the list and weeding things out as stated above.



  • @DugiHowser it's not an issue with vanillaworks i think. All my mods so far (and i had loooots of them installed) were working fine with it. Osiris is the first mod that is causing problems.



  • @Sirocc said in Game is crashing after driving a modded car for 3 minutes.:

    @DugiHowser it's not an issue with vanillaworks i think. All my mods so far (and i had loooots of them installed) were working fine with it. Osiris is the first mod that is causing problems.

    Try removing the mods completely from the Osiris add on. And run the game.


Log in to reply
 

Looks like your connection to GTA5-Mods.com Forums was lost, please wait while we try to reconnect.